Kook Vars Aartappels

Sommige mense hou van vetterige braai aartappels waaruit die olie drup. Ander hou van aartappel wat in ‘n oond harde-velletjie gebak is.

aartappels2Ouma het altyd in die groen pot, wat ma nou het, wat ek nog wil gaps, die aartappels saam met die vleis gekook – afgeskil.  Dan was daai aartappel darem vir jou ‘n demitse lekkerte!

As jy egter nie lus is vir mash, braai aartappels of ‘n oond model nie, neem ‘n voorskootsak vol baba aartappeltjies, gee hulle elkeen ‘n steek met ‘n skerp mes in die sy, en gooi in ‘n kastrol met water.  Sodra die water begin kook, gooi jy sommer ‘n halwe hand growwe sout in, en die geheime bestanddeel….  ‘n tak vars roosmaryn.  Of ‘n tak opgekapte roosmaryn.  Solank dit roosmaryn is!

Die wat egter die waarde van knoffel ken, sal ‘n huis of drie kneus, en dit ook by die water gooi sodat die geur ook met die aartappels in die pot kan flirt.

As daai aartappels sag gekook en uit die water gelig word, sal jy die smaak nie glo nie!

Dit kikker sommer enige dis op.

En vir die ongesondes:  gooi tog maar ‘n klontjie botter daaroor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s